2024 yılının ilk yarısını başarılı finansal sonuçlarla tamamladıklarını belirten MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökhan Beltekin, bu dönemde ayrıca önemli işbirlikleri ve projelere adım attıklarını söyledi.
Kurulduğu yıldan bu yana bilişim sektöründe pratik saha gereksinimlerine yönelik yazılım ürünleri geliştiren ve pek çok alanda kamu ve özel kuruluşlara hizmet veren MİA Teknoloji; 2024 yılının ilk 6 ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 258,15 artışla 698 milyon 216 bin 346 TL’lik net kar elde eden şirketin cirosu, yüzde 64,20 artışla 1 milyar 330 milyon 178 bin 966 TL’ye ulaştı. Yılın ilk yarısında brüt karı ise yüzde 148,97’lik artışla 986 milyon 244 bin 571 TL oldu. 2024’ün ilk yarısında brüt kar marjı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,62 artışla yüzde 74,14, net kar marjı ise yüzde 118,11 artışla yüzde 52,49 olarak gerçekleşen şirketin aktif büyüklüğü 2023 yılı sonuna göre yüzde 33,62 arttı. 2024 ilk yarı itibariyle 3 milyar 624 milyon 911 bin 119 TL aktif büyüklüğe ulaşan MİA Teknoloji’nin öz kaynakları ise geçen yılsonuna göre yüzde 31,54 artışla 2 milyar 887 milyon 514 bin 260 TL seviyesinde gerçekleşti.
Başarılı finansal sonuçlar
MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökhan Beltekin, Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Katar ve Fas gibi birçok ülkede sürdürdükleri projelerle müşterilerinin ihtiyaçları için yenilikçi ve inovatif çözümler sunmaya devam ettiklerini söyledi. Savunma sanayi ve savunma teknolojileri, güvenlik, sağlık bilişim teknolojileri, akıllı ulaşım sistemleri, yenilenebilir enerji, elektromobilite, sürükleyici teknolojiler, siber güvenlik ve entegrasyon yazılım çözümleri alanlarında faaliyet gösteren MİA Teknoloji’nin 2024 yılının ilk yarısını başarılı finansal sonuçlarla tamamladığını ifade eden Beltekin, “Söz konusu dönemde ciromuzu yüzde 64,20, net karımızı yüzde 258,15, brüt karımızı yüzde 148,97 oranında artırırken net kar marjımızı yüzde 52,49, brüt kar marjımızı ise yüzde 74,14’e taşıdık” dedi.
Önemli işbirliklerine adım attı
Yılın ilk yarısında ayrıca çok önemli işbirliklerine ve projelere adım attıklarını vurgulayan Beltekin, “Önemli bir parçası olduğumuz MEE İş Ortaklığı’yla birlikte yürüttüğümüz 22 aylık çalışma sonunda NATO’nun Telekomünikasyon ve Bilgi Ajansı (NCIA) tarafından düzenlenen bir haberleşme teknolojisi ihalesini kazanarak 25 Temmuz’da projenin sözleşmesini imzaladık” diye konuştu. Birleşik Krallık, Hollanda ve Yunanistan’da 22 lokasyonda kurulacak olan ‘Gemi Sahil Gemi Muharebe Sistemi’ ile NATO’ya haberleşme hizmeti vereceklerini anlatan Beltekin; Proje, NATO’da savunma sanayi sistemleri teknolojileri arasında alınmış ve Türkiye’nin aldığı en büyük proje olarak nitelendiriliyor” açıklamasında bulundu.
Çin’de işbirliği ve ortak hareket sözleşmesi imzaladı
Yılın ilk yarısında Çin Halk Cumhuriyeti Hainan Eyaleti Yatırım Kurumu ile bir işbirliği ve ortak hareket sözleşmesi imzaladıklarını anlatan Beltekin şunları söyledi:
“Bu işbirliği, yüksek teknoloji ve akıllı programlama ürün ve hizmetlerinin Hainan’da tanıtılması, kullanılması, serbest bölge hizmetlerinden yararlanılması ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaretin artırılması, olası yatırım olanaklarının geliştirilmesi ve ilerletilmesi konularını kapsıyor. Bağlı ortaklığımız Enerjey Enerji A.Ş. de Romanya’da kuracağı Fotovoltaik Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Santrali (GES) projesi için önemli bir adım atarak ‘Kiralama ve Üst Kullanım Hakları Sözleşmesini’ imzaladı. Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı 12 Haziran’da gerçekleştirilen ’18 Kalem IP Tabanlı Çevre Güvenlik Kamera Sistemi (Montaj Dahil) Alımı’ ihalesini de 37 milyon 880 bin TL bedelle kazandık.”