Şirket, 2023’ün ilk 6 ayında elde ettiği ciroyu 2024’ün aynı döneminde %100’e yakın artırarak 9 milyar TL’ye ulaştırdı.
Denizli’de 1968 yılında temelleri atılan Kardemir Çelik, bugün 1200’den fazla çalışanı, 5 üretim hattı ve yıllık 2,5 milyon tonun üzerinde üretim kapasitesiyle sektörde fark yaratıyor. Şirketin 2024 yılı Eylül itibariyle cirosunun 14 milyar TL’ye, yıl sonunda ise 20 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Bu hedefler, Kardemir’in yıllık cirosunda %80’e varan bir artış öngörüldüğünü ortaya koyuyor.
İhracatta Rekorlar Kıran Performans
Kardemir Çelik, ihracat alanındaki başarısıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. 2024 temmuz ayı sonu itibariyle 140 milyon USD’lik ihracat gerçekleştiren şirket, bu rakamı geçen yılın aynı dönemine göre %25 artırdı. Kardemir, 2024 yılını 275 milyon USD ihracatla kapatmayı hedeflerken, 100’den fazla ülkeye ürün ihraç ederek Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Şirket, Ege Bölgesi’nin en büyük 10. sanayi kuruluşu ve Türkiye genelinde 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 110. sırada bulunarak ulusal ve uluslararası alandaki güçlü konumunu perçinlemeye devam ediyor.
Geleceğe Yatırım: Sürdürülebilirlik ve Yeşil Enerji
Kardemir Çelik, yalnızca üretimde değil, sürdürülebilirlik alanında da iddiasını ortaya koyuyor. Şirket, çevresel etkilerini azaltma ve enerji bağımlılığını minimuma indirme hedefiyle yeşil enerji yatırımlarına hız veriyor. 2024 yılı içerisinde devreye alınacak olan 4 MW’lık güneş enerjisi santrali, Ekim ayında faaliyete geçecek. Bu yatırımla birlikte, şirketin enerji üretim kapasitesi bünyesindeki Bozyaka Rüzgar Enerjisi Santrali ile birlikte toplamda 24 MW’a ulaşacak. Çevre dostu üretim süreçleriyle Kardemir, küresel rekabet gücünü daha da artırmayı amaçlıyor.
Kardemir Çelik, sürdürülebilirlik, kalite ve ihracat odaklı büyüme stratejisiyle Türkiye’nin ve dünyanın en saygın demir-çelik üreticileri arasındaki yerini güçlendirmeye devam ediyor.