Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) kuruluşunda ve gelişiminde büyük emek sarf eden, TEGV Yönetim Kurulu ve Mütevelliler Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levend Kılıç hayatını kaybetti. TEGV’in kuruluşundan bu yana eğitim misyonunun hazırlanmasında önemli rol oynayan Levent Kılıç, çocukların nitelikli eğitim desteğine kavuşmasına katkı sunmuş, ömrünü eğitime adayarak ülkemizin aydınlık yüzleri çocuklarımızın geleceği için birçok önemli çalışmaya imza atmıştır. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde emekli Öğretim Üyesi, Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı olan Kılıç, TEGV’deki uzun soluklu katkılarının yanı sıra yürüttüğü akademik çalışmalar ve fotoğraf sanatına sağladığı katkılarla binlerce gencin yolunu aydınlatmış bir bilim insanı kimliğine sahiptir.
Eğitim ve sanata yaptığı katkılarla bilinen Prof. Dr. Levend Kılıç, çocuklara dostluğun değerini anlatan “Arkadaşlık Üzerine” adlı çocuk kitabını kaleme almış ve 2024 yılında yayımlanan kitabın tüm gelirini TEGV’e bağışlamıştır. Bu anlamlı projeyle, çocukların daha aydınlık bir geleceğe adım atmasına katkı sağlamış, eğitim alanındaki hassasiyetini ve çocuklara verdiği değeri bir kez daha göstermiştir.
Ömrünü eğitime adayan, çocuklara ve gençlere verdiği önemle eğitim ve sanat alanında birçok çalışmaya imza atan Kılıç, her daim saygı ve takdirle anılacaktır. Özellikle TEGV’li çocukların geleceğine yönelik çalışmaları ve bıraktığı değerli miras, eğitim alanında ilham kaynağı olmaya devam edecektir.
Prof. Dr. Levend Kılıç kimdir?
Prof. Dr. Levend Kılıç, 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. 1976 yılında Ankara Üniversitesi SBF Basın ve Yayın Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi’nde Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve akademik çalışmalar yaptı. 1985 yılında doktorasını tamamladı, 1988’de doçent, 1993’te profesör unvanını aldı. Yayınlanmış eserleri arasında Görüntü Estetiği, Video Sanatı: Eleştirel Bir Bakış, Fotoğrafa Başlarken, Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi, Fotoğraf Kültürü, Fotoğraf ve Sayısal Görüntü Terimleri Sözlüğü yer alıyor. Ayrıca Eskişehir’e dair eserleriyle de biliniyor: Anılarda Eskişehir, Eskişehir Kent Kitabı, Heykellerle Yaşayan Üniversite, Meslekte Kırk Yıllıklar: Eskişehir’in Esnaf ve Zanaatkârları, Avare Adımlarla Eskişehir. Prof. Dr. Levend Kılıç, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış ve Video Sanatı konularında lisansüstü dersler vermekteydi. Aynı zamanda Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin kurucularından olan Kılıç, derneğin Onursal Başkanlığı’nı sürdürmekteydi.